Credo- Mien bestoan

Liedtekst: Ede Staal

Ik wait, der is ’n tied van komen,
En ook ’n tied van goan,
En alles wat doar tussen ligt,
Ja, dat is mien bestoan.

Dit is een pagina voor en door Groningers

Dit is ons bestaan

Hoe geef jij vorm, kleur en betekenis aan je leven in gaswinnings- en bevingsgebied?
En wat doe je als dat niet zo goed lukt?

Dit is een pagina voor en door Groningers.
Er is ruimte om te kijken, lezen, schrijven, posten, delen en beleven. We hopen dat dit een digitale plek kan worden waar je je welkom voelt. Een plek waar je van alles kunt lezen en zien over hoe het is om te leven in deze prachtige, maar ook kwetsbare provincie. Een digitale omgeving waar je graag komt, je gezien en gehoord voelt en je verhaal kwijt kunt als je wilt. Een plek waar je kunt vinden waar het echt om gaat.

 ‘Kop d’r Veur’…

Als het tegenzit, niet bij de pakken neer gaan zitten, maar een schepje er bovenop en er tegenaan. Niet opgeven maar doorzetten, en er vooral niet te veel over klagen.

Met een schepje erbovenop of een tandje erbij, krijg je veel voor elkaar. Vaak meer dan je in eerste instantie dacht dat mogelijk was. Maar hoe zet je door als het gaat om dingen waar je niets aan kunt doen? Hoe doe je er een schepje bovenop als je tot je nek in de stress zit? En wat nu als je tegenover een grote instantie komt te staan waar je het mee oneens bent?
Waar loop je dan tegenaan?
Wat kan dan helpen om het vol te houden?
Hoe houd je dan de ‘Kop d’r Veur?

Zijn er vragen die maar in je hoofd blijven rondgaan?
Vraagstukken die je zwaar op de maag liggen?

Wij kunnen goed luisteren en zijn een onafhankelijk klankbord.

Inspirerende docu

Met enige regelmaat worden er documentaires geproduceerd over de gaswinning en aardbevingen. Hier vind je recente documentaires, die licht werpen op hoe zin in mensenlevens in het aardbevingsgebied onder druk kan staan. 

Roman Hageman maakte een prachtig klein inkijkje in hoe aardbevingen doordringen in het leven van jongeren. Zie ook de blog van geestelijk verzorger Martijn van Loon

Genoeg van het praten? Wel nog steeds vol van frustratie en hoop?

Bekijk beelden die zijn gekozen door mensen uit het aardbevingsgebied om zonder woorden weer te geven wat ze doormaken.

Ook meedoen Zonder Woorden? >>

Met woorden

Ben je iemand die graag schrijft? Of heb je het altijd al willen proberen? Herken je eigen thema’s, ontdek de betekenis van je eigen tekst. Iedere eerste maandag van de maand tref je een nieuw oefening aan.

Een dagboek bijhouden, je levensverhaal schrijven. Door het verkennen van gebeurtenissen, van onderliggende motieven en herinneringen leer je jezelf kennen als iemand die aandacht heeft voor het eigen verhaal en mede daardoor voor  persoonlijke en spirituele groei.

Inspirerende blog

 

Veel Groningers bloggen over hun leven in  het aardbevingsgebied. Hieronder vind je er één. Zelf een blog schrijven voor deze website? Welkom! Meld je even bij info@gvagroningen.nl

Kiezen, gekozen worden en doorgaan

kiezen

kiezen in groningen

Naar aanleiding van de verkiezingsuitslag denkt geestelijk verzorger Marjo van Bergen na over kiezen, gekozen worden en doorgaan:

‘Hoe kunnen we doorgaan? Ook na de grootste verliezen, ook na het grootste onrecht, ook na de teleurstelling, het wantrouwen en de onmacht? Hoe gaan we door? En vooral: hoe doen we dat samen?’

[link opent in nieuw venster]

Noaberschap

Om jezelf en vooral ook om elkaar denken. Naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen. Dit is waar veel Groningers zich op laten voorstaan. Kleine gemeenschappen die in hun dorpen de boontjes samen doppen in dorpsverenigingen, vrijwilligersorganisaties en  buurtinitiatieven. Dit is iets om trots op te zijn!

Ben jij iemand, of weet jij iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken? Wij geven die graag.

Wat als noaberschap onder druk komt te staan door stroperige sloop / nieuwbouwtrajecten in de wijk? Wat als mensen noodgedwongen (tijdelijk) elders moeten wonen? Wat als door de sores mensen zich meer terugtrekken uit het publieke leven?

Professional in bevingsgebied?

Hoe blijf je betrokken terwijl het om de lange adem gaat. Hoe ga je om met de onmacht die je voelt? Wat kun je wél doen?

GVA is er ook voor professionals. Als wij niet bij jou langskomen, klop dan rustig bij ons aan. Weten wie je voorgingen? Klik maar even door.

Bekijk de mogelijkheden >>

Pronkjewail in Golden Raand

Even genieten. Pak er een bakkie bij.

Dat is Grunn Stad en Ommelaand. Trots op onze prachtige provincie. Uitgestrekte landschappen, pittoreske dorpen en kronkelende wegen. Rust en ruimte zijn voor veel Groningers belangrijk in hun woon en leefplezier. De weide blik maakt het hoofd leeg. Hoe draagt je woonomgeving bij aan je leefgeluk, aan de draagkracht om vol te houden wat zich in je leven afspeelt?