Met woorden

Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven…

Wat doet het met jouw leven, om in het gaswinningsgebied te wonen?
Wat heeft het beschadigd, wat heb je ervan geleerd?
Grote vragen, die niet snel even te beantwoorden zijn.

Welkom op onze schrijverspagina!

Schrijven is een van de manieren om orde te scheppen in de chaos in je hoofd, om alles weer eens op een rijtje te zetten, of het van een andere kant te bekijken. Zeker als alles hectisch is, of je als het even niet meer weet.

Soms is het niet meer dan een woordenbrij die eruit moet, soms word je al schrijvend kalmer en ga je rustiger naar je leven kijken. Dan kunnen er ook onverwacht nieuwe inzichten ontstaan.

Met de schrijfoefeningen die je hier krijgt word je op gang geholpen.

Begin met schrijven

Hier vind je elke week een nieuwe schrijfopdracht.

Die is niet bedoeld als een manier om prachtige teksten te maken, of een boek te schrijven. Het kan natuurlijk best gebeuren dat je zo nu en dan iets moois schrijft, dat je het ook ergens anders wilt laten lezen, maar in principe schrijf je hier voor jezelf. Om je gedachten te ordenen of om te onderzoeken wat je allemaal bezighoudt. De schrijfopdrachten zijn steeds anders, het zijn variaties op bekende schrijfoefeningen met een thema dat te maken heeft met het leven in gaswinningsgebied.

Je kunt de oefeningen in je eentje doen, en voor jezelf houden.

Je kunt ook met anderen samen één van de oefeningen doen, en onderling uitwisselen wat je geschreven hebt. Dat kan mooie gesprekken opleveren. En natuurlijk mag je ook ons mailen of bellen om een keer mee te kijken naar wat je geschreven hebt.

Eentje proberen?

Waarom zou je gaan schrijven?