De enquêtecommissie rapporteert – wat doe jij op dat moment?

De Enquêtecommissie rapporteert. Wat betekent dat voor u, voor jou, voor ons?

Livestream in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum 24 februari 

Op 24 februari 12.00u is de Petrus en Pauluskerk in Loppersum geopend. Iedereen is welkom om samen via een livestream te kijken naar de presentatie van het rapport van de Parlementaire Enquête Commissie Aardgaswinning Groningen (PEAG). Dit rapport wordt dan in Zeerijp overhandigd aan Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer.

Vanaf 11.30 uur staat de koffie voor u klaar. Na afloop is er gelegenheid om samen van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Deze activiteit wordt in samenwerking met Platform Kerk en Aardbeving georganiseerd.

Dit is een historisch moment waarin hopelijk duidelijk wordt hoe deze stille ramp zich in Groningen heeft kunnen voltrekken. Fietsend door bijvoorbeeld Loppersum zie je de gevolgen wel: complete wijken staan in de steigers. Lege, achtergelaten straten wachten op volledige sloop. Wisselwoningen verrijzen uit de aarde. 

Het rapport kan opnieuw wonden opentrekken. Ook wonden die op dit moment nog steeds worden geslagen door vertragingen, procedures, onzekerheid en ongelijkheid. We willen u een plek bieden waar u uw verhaal kwijt kan. Onze geestelijk verzorgers zijn daar ook. Enkele huidige en voormalige  GVA geestelijk verzorgers zullen daarnaast in Zeerijp aanwezig zijn.