Bron: HS-Krant
HOOGEZAND – Jitse van der Wal en Melissa Dales hebben op woensdag 4 juni in Hoogezand de Proatbus in ontvangst genomen. De Proatbus gaat rijden in de provincie Groningen. De Proatbus is er voor alle Groningers die de aardbevingsproblematiek helemaal zat zijn en op verhaal willen komen.

De Proatbus is een initiatief van Geestelijke Verzorging Aardbevingsgebied Groningen en is mede mogelijk gemaakt door A & S Vancare, Vakgarage Heinneman en Nemdes Reclamemakers. Fondsen als de Maatschappij van Welstand, Stichting Rotterdam en Kerken hebben bijgedragen aan financiering van dit initiatief.

Jitse en Melissa bieden tijdens gesprekken ruimte voor gevoelens die te maken hebben met verlies. Verlies van veiligheid, waardigheid, toekomstperspectief en levensgeluk. Daarnaast bieden zij trainingen aan voor vrijwilligers en professionals die gericht zijn op het herkennen van en omgaan met zingevingsvragen.

Het reisschema van de Proatbus en achtergrondinformatie over het werk van Jitse en Melissa zijn te vinden op www.gvagroningen.nl.