Bron: Instagram

Nu gestationeerd in Martenshoek: de PROATBUS. Mooi initiatief, want de aardbevingen zijn echt en de gezondheidsklachten ook. “Deze oude ambulance uit het Duitse leger heeft een nieuwe bestemming gekregen. De bus wordt gebruikt als Proatbus in het aardbevingsgebied van de provincie Groningen. Daar is sprake van een ramp in slow motion. Meer dan 10.000 Groningers hebben last van aardbevingsgerelateerde gezondheidsklachten.

Vanaf 1 december 2018 zijn, vanuit Solidair Groningen & Drenthe, twee geestelijk verzorgers actief om naar de verhalen van deze Groningers te luisteren. Het gaat om ruimte geven aan verdriet, boosheid en gevoelens van onveiligheid. De geestelijk verzorgers werken aan zingeving en perspectief.

De Proatbus wordt als ludiek en herkenbaar middel ingezet om de bekendheid van het project ‘Geestelijke verzorging in het aardbevingsgebied’ te vergroten. Daarnaast dient de bus als plek waar iemand ongedwongen zijn/haar verhaal kan delen en echt gehoord kan worden.” #proatbus #ggz #Grunn#aardbevingsgebied #gaswinning #daspasgrunn #Martenshoek