Thema Kiezen – 3e opdracht

Opwarmen. Schrijf 10 minuten. Zet je pen op papier en schrijf door, zin of onzin, lopende gedachtenlijn, of fragmenten, het maakt niet uit. Maar blijf schrijven tot de 10  minuten om zijn. Kies een startzin. Wat denk je bijvoorbeeld van: ‘Allemaal Kiezersbedrog!’ ?. Je kunt ook de krantenkop van de voorpagina van DVHN nemen, of een hele andere startzin kiezen. De keuze is aan jou!

Schud je hand even goed uit. Beantwoord dan de volgende vraag:

Wat zijn grote keuzes die nu spelen in je leven?
Als je in het aardbevingsgebied in Groningen woont  beïnvloedt dat vaak direct of indirect de keuzes die je kunt of moet maken, zeker als je schade hebt of als je huis al dan niet versterkt moet worden. Maar gelukkig zijn er ook keuzes die er los van staan. Welke keuzes wachten er op jou?
Kies er 1.

Alternatieven 
Meestal heeft een keuze die je moet maken in elk geval 2 alternatieven: bijvoorbeeld dat je iets wel doet, of juist niet. Maar soms zijn er meer alternatieven. Welke zijn het  bij deze keuze? Schrijf ze op.

Hoe het zou zijn als….
Schrijf nu een fantasie voor twee of meer van deze alternatieven, waarin je je in de toekomst bevindt, nadat je dit alternatief gekozen hebt. Beschrijf hoe die toekomst eruit ziet. Je mag overdrijven, je mag het bloedserieus doen, je mag het met humor doen, kies maar en leef je uit!