Sinds kort werken we samen met ritueelbegeleider Harm Brouwer. Harm bouwt rituelen en begeleidt ze voor alledaagse situaties die een grote stap vragen van mensen. Zoals bijvoorbeeld wanneer je je huis verliest, terwijl je daar niet voor gekozen hebt.

Harm: ‘Ik ben Harm Brouwer en kom het team van GVA Groningen versterken. Net als Groninger zanger Erwin de Vries ben ik een veenkoloniaal en trots op mijn geboortegrond. Op de zelfde manier zullen de meeste bewoners uit het aardbevingsgebied ook trots zijn op hun woonomgeving. Ik wil me bezig houden met mensen een hart onder de riem steken als ze (tijdelijk) hun eigen huis moeten verlaten vanwege een versterking van hun huis of vanwege nieuwbouw. We bouwen samen een ritueel bij het vertrek uit de oude woning en maken een aandenken dat je ook daarna nog kan helpen. Bespreek deze mogelijkheid eens in je contact met de geestelijke verzorging van GVA.’

Harm is bezig met een gespreksrondje langs allerlei mensen in ons netwerk die hem nog beter in kunnen voeren in wat het betekent om hier te wonen, werken, voor je huis, je gezin, en voor jou. We zijn benieuwd naar jullie reacties en suggesties!

Welkom, Harm!